İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Yetim Destekleme Merkezi açıldı.

Dünyanın değişik noktalarında hayat mücadelesi veren yetimlere gelir sağlamak amacıyla kurulan “Yetim Destekleme Merkezi” açıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Fatih’te açılan merkezde; Filistinli, Cibutili, Endonezyalı ve Türkiyeli gönüllü bayanların yaptıkları birbirinden güzel, el emeği göz nuru ürünler yetimler için satıldı. Merkezin açılışı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım katılımıyla gerçekleştirildi.

Hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ve insanların ihtiyaçlarını gidermeyi görev bilen İHH İnsani Yardım Vakfı, farklı bir uygulamaya daha imza attı. Ümraniye’de açtığı “Hayır Mağazası’yla” ihtiyaç sahiplerinin giyecek ihtiyaçlarını karşılayan İHH, Fatih’teki binasında da “Yetim Destekleme Merkezi” açtı.
Açılışı Başkan Mustafa Demir yaptı
Söz konusu merkezin açılışı; Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’ın katılımıyla yapıldı. Açılış kurdelesini Başkan Demir, İHH Genel Başkanı Bülent Yılıdırım’la birlikte kesti. Gönüllülerin katkılarıyla hayat bulan merkezde birbirinden güzel, el emeği göz nuru ürünler satışa sunuldu. Yetim Destekleme Merkezi’ni dolaşan ve ürünleri inceleyen Mustafa Demir, Filistinli yetimler için alış verişte yaptı ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Yöresel yiyecek ve giyecekler
Farklı illerden gönüllülerin ürettikleri; tarhana, salça, turşu, zeytin gibi yöresel yiyecekler, atölyelerden yapılmış; boyama ürünler, tablolar ve takılar ile Cibutili, Endonezyalı ve Filistinli bayanların üretmiş oluğu el emeği göz nuru ürünlerin satışında elde edilecek gelirler her ay farklı bir bölgeye gönderilecek.
İlk gelir Gazze’ye
Yetim Destekleme Merkezi’nde özellikle Filistinli bayanların yapmış oldukları el ürünleri ve Filistin’de gelen zeytinyağı, sabun ve bal da devamlı olarak bulundurulacak. Buradan elde edilecek gelir ilk olarak Filistin’e gönderilecek. İHH’nın başlatmış olduğu “Şifahen Değil Acilen Filistin’e Yardım Lazım” kampanyası çerçevesinde abluka ve ambargo altındaki Gazze’ye gönderilmesi planlanan gelirlerle Filistinlilerin yüzlerinin güldürülmesi hedefleniyor.

5 YTL ile Dikili Bir Fidanınız olsun

Çevre ve Orman Bakanlığı kampanyası
SMS: 1923 (Tüm Operatörler için 1 SMS 1 Fidan: 5 YTL)
ZİRAAT BANKASI ESKİŞEHİR İÇİN 4- 0039348-5001

CEVSADIN Düzenlediği Damacana Kapaklarının toplanması ile Fidanınız olsun kampanyasına Eskişehirden destek verin 222 233 2089